Jadłospis

Jadłospis







Jadłospis na 20 - 24 maja 2024r.

POMÓŻ
https://www.kawalek-nieba.pl/malwinka-krysztof/

poniedziałek, 20 maja
zupa: jarzynowa z fasolką szparagową (1)
II danie: makaron spaghetti (2) z sosem bolońskim, woda

wtorek, 21 maja
zupa: ogórkowa (1,7*)
II danie: ziemniaki, pieczone udo z kurczaka, mix sałat z rzodkiewką w sosie ziołowym, woda

środa, 22 maja
zupa: delikatny krem pieczarkowy (1,7*), grzanka pszenna (2)
II danie: kopytka (2,4) z cebulką, młoda kapusta gotowana, woda

czwartek, 23 maja
zupa: krupnik z kaszą jęczmienną (1,2)
II danie: ziemniaki, kotlet mielony drobiowy (2,4), mizeria (7), woda

piątek, 24 maja
zupa: jarzynowa z kalarepą (1)
II danie: ryż gotowany z mlekiem (7) z owocami (wiśnie i truskawki), woda


Jadłospis z przyczyn obiektywnych i niezależnych od GASTRO-KRIS może ulec zmianie lub modyfikacji bez uprzedzenia
(zmiana lub modyfikacja jadłospisu może nastąpić również w dniu jego obowiązywania).
Zmiana lub modyfikacja mieć wpływ na zawartość alergenów.

Cyfry w nawiasach oznaczają występujące w posiłku alergeny
(*)-alergeny, które mogą wystąpić w ilościach małych lub śladowych

ALERGENY W ŻYWNOŚCI
Dz. U. Unii Europejskiej
z dnia 22.11.2011 L304/28 - art. 9 ust. 1;
L304/43 - zał. II

1. SELER I PRODUKTY POCHODNE
2. GLUTEN
3. SKORUPIAKI
4. JAJA I PRODUKTY POCHODNE
5. RYBY I PRODUKTY POCHODNE
6. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE, W TYM LAKTOZA
8. MIĘCZAKI I MAŁŻE
9. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
10. ORZECHY I MIGDAŁY
11. SEZAM I PRODUKTY POCHODNE
12. SOJA I PRODUKTY POCHODNE
13. DWUTLENEK SIARKI I SIARCZYNY
14. ZIARNA SŁONECZNIKA I PRODUKTY POCHODNE

Stosujemy przyprawy naturalne i suszone: majeranek, tymianek, bazylię, oregano, zioła prowansalskie, imbir, kurkumę, cynamon, liść laurowy, ziele angielskie, owoce jałowca, pieprz czarny i kolorowy, paprykę ostrą i słodką oraz paprykę wędzoną, czosnek, czosnek niedźwiedzi, koperek, natkę pietruszki, cebulę białą i czerwoną oraz w umiarkowanych ilościach sól jadalną.

Zupy mogą zawierać dodatki, które nie będą wyszczególnione w jadłospisie: otręby pszenne lub owsiane, płatki owsiane, błonnik, kaszę jaglaną lub manną, soczewicę czerwoną lub zieloną, ciecierzycę, mleczko kokosowe.

Surówki mogą zawierać dodatki, które nie będą wyszczególnione w jadłospisie: fasolę białą lub czerwoną, groszek zielony, kukurydza, jogurt naturalny, owoce (np. winogrona, brzoskwinie, śliwki).

 

Zadzwoń do nas! 664-927-751