Jadłospis

Jadłospis







Jadłospis na 3 - 6 września


Ważne informacje znajdują się w zakładce "komunikaty".


poniedziałek, 2 września
zupa:
II danie:


wtorek, 3 września
zupa:
II danie:


środa, 4 września
zupa:
II danie:


czwartek, 5 września
zupa:
II danie:


piątek, 6 września
zupa:
II danie:



Jadłospis z przyczyn obiektywnych i niezależnych od GASTRO-KRIS może ulec zmianie lub modyfikacji bez uprzedzenia.


Cyfry w nawiasach oznaczają występujące w posiłku alergeny
(*)-alergeny, które mogą wystąpić w ilościach małych lub śladowych

ALERGENY W ŻYWNOŚCI
Dz. U. Unii Europejskiej
z dnia 22.11.2011 L304/28 - art. 9 ust. 1;
L304/43 - zał. II

1. SELER I PRODUKTY POCHODNE
2. GLUTEN
3. SKORUPIAKI
4. JAJA I PRODUKTY POCHODNE
5. RYBY I PRODUKTY POCHODNE
6. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
7. MLEKO I PRODUKTY POCHODNE, W TYM LAKTOZA
8. MIĘCZAKI I MAŁŻE
9. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
10. ORZECHY I MIGDAŁY
11. SEZAM I PRODUKTY POCHODNE
12. SOJA I PRODUKTY POCHODNE
13. DWUTLENEK SIARKI I SIARCZYNY

Stosujemy przyprawy: majeranek, tymianek, bazylię, oregano, zioła prowansalskie, imbir, kurkumę, cynamon, liść laurowy, ziele angielskie, owoce jałowca, pieprz czarny i kolorowy, paprykę ostrą i słodką oraz paprykę wędzoną, czosnek świeży i granulowany, czosnek niedźwiedzi, koperek, natkę pietruszki, cebulę białą i czerwoną oraz w umiarkowanych ilościach sól jadalną.

Zupy mogą zawierać dodatki, które nie będą wyszczególnione w jadłospisie: otręby pszenne lub owsiane, płatki owsiane, błonnik, kaszę jaglaną lub manną, soczewicę czerwoną lub zieloną, ciecierzycę, mleczko kokosowe.

Surówki mogą zawierać dodatki, które nie będą wyszczególnione w jadłospisie: pestki dyni, pestki słonecznika, sezam, ziarenka czarnuszki, fasolę białą lub czerwoną, groszek zielony, jogurt naturalny, owoce (np. winogrona, brzoskwinie, śliwki).

 

Zadzwoń do nas! 664-927-751